Inge Gamming finns här  *
 

GAMMINGS EXTRA

Torspelarna
Golfjournalisterna

"
Man ska inte
oroa sig för
det man inte
kan påverka"

*
Halmstads Alpinas jubileumsskrift 1978 >>>
*

Psst ...
Sverige under
andra världskriget
Pssst ...
Fenomenal slogan
långt före sin tid
*

"Folket stannar
om regeringen går"

Klassiskt citat
från måndags-
demonstrationerna
i Leipzig och
Dresden före
murens fall 1989.

*
Mandelas
kvinna

- från diktator
till demokrat!

"Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag"
(Ingemar Stenmark)

"Som att köra bil till jobbet med grönt ljus hela vägen."
(Annika Sörenstam om sin 59-rond)

*
Kocktipset!
Buljong!
Länkar: >>> Svenska seniortouren >>> Seniorgolfsällskapet

I de hemskaste väder:
 Det nya superlätta regnstället

Alla vi som spelar golf i de hemskaste väder önskar oss det perfekta regnstället. Nu har jag hittat det. Tror jag: StayDri heter det. Helt enkelt ett snäpp bättre!
  Efter många år i Gore-Tex använder jag nu detta omtalade ny- zeeländska regnställ. Det är så tunt, så lätt och så smidigt så det känns som om det nästan inte finns.
  Knepet är en väv av så tunna trådar att en enda tråd, som räcker ända upp till toppen av Mount Everest, ryms i en tesked.
  Det finns i och för sig finns många regnställ som håller torrt och är ganska bekväma. Moderna superställ med Gore-Tex o dyl uppfyller höga krav. Vi golfare är beredda att lägga tusentals kronor på denna utrustningsdetalj.
  Och egentligen har dessa produkter bara ett fel. Ja, utöver priset: De är tunga och utrymmeskrävande i golfbagen. Särskilt om man har bärbag.
  Hittills är mitt intryck av StayDri mycket gott. Faktiskt i klass med det bästa regnställ jag någonsin haft. Det köpte jag i april 1992. Sedan hade jag det i golfbagen i över sex månader utan att det över huvud taget regnade en enda gång.
  DET kallar jag bra. Bättre än så kan det kanske inte bli ...

(dubblerad - texten finns också på min reportagesida)

Importör av StayDri är
>>> Intertrade Golf

Till toppen av sidan


Förbjuden
frukt
ger dig
raka slag

Det här är en genial uppfinning – antislicepegen! Bollen ligger som i en liten skål. I slaget träffar klubbhuvudet plasten. Eventuell sidskruv tas upp av pegen, som bara överför den framåtriktade kraften till bollen.
  Bergis: Det fungerar. Du slår rakare än nånsin.
  Men det finns förstås en hake:
  Antislicepegen får inte användas. Den är ett otillåtet hjälpmedel.

Jojo
Håkan Thorstensson, medlem i Varberg, har alltid sin greenlagare i beredskap. Den hänger i livremmen i en sådan utdragbar liftkortsjojo som man använder i skidbackarna. Håkan är för övrigt mannen bakom ett av 90-talets stora skidklädesmärken (Mover). Så det är ju inte direkt konstigt att han plockat upp en idé från den alpina världen.

Ta inga risker
Det farligaste med vintergolf är halkrisken - när det är fruset blir även flacka banor och sandjordsbanor riskabla. Största farorna lurar på kuperade och blöta banor. Allra värst är det med bärbag, som är det som används på vintern. Att halka iväg i en nedvförsbacke med en sådan på ryggen kan bli förödande.
  Nu håller golfspikarna på att försvinna. Men visst vore det klokt om de banor, som har spikförbud på sommaren, kunde tillåta sådana på vintern.

  Själv har jag ett knep som innebär att jag byter ut tre eller fyra mjukspikar mot stålspik. Då känns det mycket säkrarer.
  Förr brukade man säga att vintergreener varl ika med vagnförbud. Nu borde vi också säga att vintergreener är lika med spiktillåtet.

Kvinnolänken
Nättidningen Teetime, som specialiserade sig på golf för kvinnor, berättade på sin tid följande historia:
"Många spelare föredrar golfbil framför caddie eftersom bilen varken kan räkna, kritisera eller skratta."

Profil
"Bagarn"
i Båstad var en av de stora profilerna inom svensk seniorgolf. Vintern 2006 avled han hastigt. Han hette egentligen Bo-Anders Carlsson och blev 66 år. Smeknamnet fick han efter sitt yrke som han tvingades lämna på grund av mjölallergi. I stället blev han golfare av elitklass, och vann EM för seniorer mm. Hans närmaste är hustrun Ann-Marie, också framstående golfare, samt barn och barnbarn..

Spelarporträtten
Då: För 30 år sedan var ”Trio Höganäs” världsberömda varietéartister. De uppträdde över hela världen, och på de mest berömda scenerna – i Las Vegas, på Lido i Paris, i Beirut osv.
Nu: I dag är Egon och Bende Larsson och Gert Karlsson entusiastiska seniorgolfare med landslagsspel, förbundsuppdrag och nya karriärer.
Egon berättar:
- Vi började spela på Nya Zeeland. Det var två komiker på cirkusen som berättade hur roligt de haft på golfbanan.


- Gert tränade som en galning. När vi jobbade i Las Vegas ställde han upp i Nevada Open för amatörer. Efter två dagar ledde han tävlingen. Sedan föll han tillbaka, men som bäst var han i alla fall nere på ett i handicap.

Åkte dit för fult fusk
En spelare med ett av de lägsta handicappen på den svenska seniortouren har varit avstängd i ett helt år för fusk. Mannen lyfte och flyttade bollen när han trodde att ingen såg honom. När han ertappades sa han att han bara flyttat på en gren. Vittnet, en medspelare, var dock bombsäker på sin iakttagelse. Eftersom det var en ganska stor tävling kunde en domare snabbt tillkallas. Domaren konstaterade bland annat ingen gren kunde påträffas någonstans i närheten av brottsplatsen ...
 
   Tidigt ute
Redan den 2 januari 2000 klockan 0930 gjorde Bo Sandberg årtusendets första hole in one på Bäckavattnet i Halmstad. Det hände på sjätte hålet, 125 meter långt med vintergreen. Sandberg, 62, var ute med sina kompisar i Bäckaligan, en öppen herrliga som spelat varje någorlunda snöfritt veckoslut sedan 1982.
1 000 duktiga seniorer
från hela Sverige

Mer än 1 000 spelare från klubbar runt om i hela Sverige deltar varje säsong i tävlingarna på Skandia Senior Tour, som är en serie scratchtävlingar för den svenska senioreliten.
Rankinglistor och tävlingsresultat finns på
SGF Senior Tour

  ... och så heter det seniortouren - inte seniltouren.

Tillbaka till toppen av sidan!


 

Fler skidlänkar:
 
Skidväder

 
Snödjup
 Alpina
 världscupen

 
Ski Magazine
 Pistkartor
 
Brantaste
 backarna

 
*
Enjoy
Today's cartoon
updated five days a week!
All cartoons
copy Ted Goff.
*
 
Video 
Support
special

   Supergolf på Irland
*
Världen och vi
Machu Picchu, Peru
De mytiska städerna

*
Här finns:

Golfjour-
nalisterna

*
Litet om hur
man kissar i
Sydafrika

*
Spikrakt!
Förbjuden frukt
*
Fore!

 

Inge Gamming. Journalist. Ski, Golf and World Writer.
 
Minds of  HalmstadRioCape TownSydneyNYCFrisco, and Hong Kong as well as alpine skiing, golf, travel, trade etc. Around the globe around the clock.

INGE
GAMMING
Personuppgifterna på mina sidor är journalistik. Skulle felaktiga uppgifter mot förmodan före-komma är det skönlitteratur.

epost Inge Gamming email      epost Ansi Gamming email

S-30565 Vilshärad (Halmstad), Sweden. +46 70 638 8090.
Swedish chairman of the European Golf Writers Association.
Honorary member of The International Association of Ski Writers.
Former vice president of The Swedish Golf Writers Association.
Member of The Swedish Alpine Journalists Association.

Don't get fooled. This is the real thing. Halländskt ordspråk: Det är ingen konst bara en kan!
Discover for ever - in this new century as well as in the past

 

 

 

 


 
 

  Site Meter